St. Anton i Sella Nevea trenutni rekorderi po količini snijega

ŠERUJ / ?

Posljednja ciklona donijela je ponegdje i preko 100 cm snijega u posljednjih nekoliko dana. No, većinom je na skijalištima palo između 20 i 50 cm. Pogledajmo aktualno stanje

Austrijski rekorder po količini snježnog pokrivača, ne računajući ledenjake, je St. Anton. U ovom popularnom skijalištu u Arlbergu palo je 220 cm snijega, a samo od jučer ta brojka se povećala za dodatnih 20 cm. Odlično stoji i obližnji Lech sa 190 cm te Zillertal arena gdje u prosjeku visina snijega dostiže 150 cm. Nama puno bliži Ski amade broji u prosjeku oko 130 cm snijega, dok je koruški rekorder uvjerljivo Nassfeldkoji je u posljednja tri dana dobio više od 50 cm snijega i sada ukupno broji 125 cm.

U Italiji najviše snijega ima u malenoj Sella Nevei (210 cm), na samoj granici Italije i Slovenije, što je dokaz da se Julijske Alpe, već tradicionalno, najviše okoriste novim snijegom kada je u pitanju zimska Genovska ciklona. Malog diva iz Friuli Venezie Giulie u stopu slijedi Courmayeur sa same granice Italije i Francuske. Tamo je do sada palo 190 cm snijega, dok je na trećem mjestu Madonna di Campiglio sa 150 cm snijega. Civetta ima 120, isto koliko i Falcade, dok područje Sella ronde nije toliko izdašno prirodnim snijegom i broji tek oko 70 cm.

U Francuskoj najviše snijega ima u Alpe d'Huezu, gdje ga je napadalo 250 cm. Slijede ga Tignes i La Plagne s 230 cm i Val Thorens s 220 cm. U Švicarskoj najviše snijega ima na području Engelberga (335 cm) i Jungfrau ski kompleksa (270 cm).

www.skijanje.hr

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *