Dino Merlin napravio lom u Umagu

ŠERUJ / ?

U svijetu poznat po teniskom turniru ATP Croatia Open, Umag je u subotu 13.8. bio domaćin još jednom spektaklu i to ovaj put – najvećem muzičkom spektaklu u Istri!

Dino Merlin i njegov Hotel Nacional dupke su napunili ATP Dance Arenu, impresivnu zonu na otvorenom u blizini centralnog stadiona na kojem se tradicionalno održava ATP turnir.

“Osjećam kao da sam se vratio kući”, izjavio je tokom koncerta Čarobnjak, koji je djetinjstvo proveo ljetujući u Poreču, nedaleko od Umaga. Nakon impresivnog uvoda u koncert i najvećeg hita na albumu “Hotel Nacional” – pjesme Školjka koja na zvaničnom YouTube kanalu broji preko 16.000.000 pregleda, publika u Umagu je imala priliku čuti pomno biranu set listu koja je uključivala široki opus hitova od onih prvih – pjesme “Kokuzna vremena” do onih novijih – “Rane”, “Hotel Nacional”, “Undo”…

Publici iz Umaga, ali i iz svih dijelova Istre, koji su pristigli da prisustvuju ovom spektaklu, u pamćenje će se urezati prekrasna ljetna augostovska noć uz izvrstan muzičko-scenski show te zaraznu energiju muzičke legende i najveće zvijezde Balkana koja ih je držala na nogama preko dva sata. Sinoćnjim koncertom je Umag na najbolji način uvršten na mapu destinacija turneje Hotel Nacional koja je do sada ugostila blizu pola miliona posjetilaca diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, drugih zemalja Evrope i Sjeverne Amerike.

Koncert u Umagu je bio svojevrsna završnica ljetne turneje koja je u protekla dva mjeseca obarala rekorde posjećenosti na stadionima od Subotice do Ohrida. Nakon Umaga sljedeća stanica najveće muzičke turneje u ovom dijelu svijeta je u Bugarskoj gdje će Dino Merlin po prvi put nastupiti u Banskom nakon gotovo 25 godina. Pripreme za nastavak turneje ove jeseni su također u toku za koncerte u Cirihu i Beču zakazane za novembar i decembar ove godine.
(expressmag.ba)