KAKO OČISTITI LICE PRAVILNO I IZBEĆI GREŠKE…

ŠERUJ / ?

Ako imate problematičnu kožu, verovatno ste se pitali da li zaista znate kako očistiti lice i da li negde grešite. Evo odgovora i načina.

Koža na licu je veoma osteljiva. Ukoliko je ne operemo kako treba, nečistoće će se nagomilati u porama i imaćete problem sa mitiserima ili čak i sa potkožnim bubuljicama. Ukoliko preterujete sa pranjem , koža će postati previše suva, a to može biti uzrok iritacija, ali i preduslova za pojavu prvih bora na licu.

Da li je dovoljno samo umiti se toplom vodom ujutru i skinuti šminku pre spavanja?

Nega lica ipak zaheva malo više koraka.

Ukoliko ste spremni da imate čistu, hidriranu, zategnutu i zdravu kožu lica i savršen ten, imamo za vas pravila koja morate poštovati kada je higijenski tretman lica u pitanju i greške koje obavezno treba da izbegnete.

Najbolje je da imate set za čišćenje lica koja odgovara vašem tipu koža lica i da tretmani koje koristite budu prirodni. Ksenija je pronašla takav tretman za svoje uporne bubuljice i od kada ga je probala više ga ne menja. Njenih bubuljica i mitisera više nema. Čime je čistila lice i šta je koristila za negu saznaćete ako pročitate njeno iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

5 PRAVILA ZA ČIŠĆENJE LICA KOD KUĆE

Umivanje je jedna od prvih stvari koje radimo ujutru i to je ono čemu su nas učili od malih nogu. Međutim, već u pubertetu , nega lica zahteva mnogo više od same vode. Tada možete primetiti da se lice više masti i da na njemu izlaze bubuljice, pa se čini da nega koju pružamo licu nije dovoljno dobra

Kako onda očistiti lice?

Evo 5 koraka koje je lako zapamtiti:

1. KORAK – ČIŠĆENJE

Nakvasite lice mlakom vodom. Možete ga zapljuskivati vodom ili nakvasiti peškir pa na taj način naneti vodu na njega. Nakon toga nanesite sredstvo za čišćenje lica namenjeno vašm tipu kože. Ovakva sredstva treba da budu prirodna i blaga, kako ne bi previše isušivala kožu. Možete da uzmete glicerinski sapun, sapun sa kozijim mlekom ili neko mleko za čišćenje lica i da laganim potezima ukonite nečistoće i otvorite pore.

2. KORAK – PILING

Nakon što ste otvorili pore, nastavite negu nekim blagim pilingom za lice, koji ima za cilj da ukloni mrtve ćelije sa kože. Ne morate uvek kupovati piling. Možete napraviti prirodni sa sastojcima koje imate kod kuće. Možete pomešati malo meda i šećera ili malo kafe. Ukoliko je sve to previše gusto, dodajte malo mleka ili vode, može jogurt. Kafa je odlična za kožu i može vam biti korisna i u borbi protiv celulita.

3. KORAK – MASKA ZA LICE

Ukoliko želite da obezbedite vlažnost svojoj koži, napravite jednostavnu masku za lice koja će joj ujedno obezbediti i neophodne vitamine i minerale, ali isto tako biti i odlična preventiva protiv bora i opuštanja kože. Evo nekih maski za lice protiv bora koje možete probati, bez obzira imate li tragove starenja na licu ili ne.

4. KORAK -TONIRANJE

Nakon što isperete masku za lice, stavite tačku na proces pranja lica.Vreme je za tonik! Kako očistiti lice tonikom i čemu on služi? Ovaj preparat zatvara pore, uklanja ostatke pilinga, maski , kamenca od vode i vraća koži ph vrednost, i omekšava je. Tonik za lice koristi se pre stavljanja krema. Postoji više vrsta ovog proizvoda: sa alkoholom, bez alkohola, sa antibakterijskim svojstvima. Ukoliko imate suvu kožu, tonik sa alkoholom nije opcija za vas, ali je dobra ukoliko je vaša koža masna.

5. KORAK – HIDRATACIJA

Finalini korak je stvaljanje kreme koja će da neguje kožu vašeg lica i pomogne joj da sačuva vlažnost i elastičnost. Ovo je naorčito bitno da uradite pred spavanje, jer se koža opravlja preko noći. Iz tog razloga su i noćne kreme malo masnije od dnevnih. Birate prirodnu kremu namenjenu vašem tipu kože.