Održan i drugi trening spusta za muškarce u Lake Louise-u, Sutra Veleslalm za žene.

ŠERUJ / ?

 

Nakon dugih mjeseci treninga, trkači u brzim disciplinama su konačno imali test u Svjetskom kupu. Hladne temperature i sunčano vrijeme osigurale su prvi od drugi od tri oficijelna treninga.

Aksel Lund Svindal je osvojio stazu i sa najboljim vremenom bržim 0.72 sek. od timskog kolege Kjetil Jansrud-a jučer, ali danas je Kjetil bio prvi.

Foto. (Kjetil Jansrud)

74092_G08_W01

“Imali smo dobar trening cijelo ljeto, skijajući sa Kjetilom naravno a i sa Kildom, mislim da će se popeti na ljestvici jako brzo.Tako da smo imali puno dobrih treninga, mislili smo da dobro skijamo ali nikad ne znaš dok ne odradiš prvi trening”, rekao je Svindal nakon svoje vožnje.

Norvežanin koji je osvojio 8 kristalnih globusa u svojoj karijeri do sada (2x DH, 5x SG, 1x AC), je sretan što se vratio nakon povrede Ahilove tetive koja je završila njegovu prošlu sezonu. 

“Osječao sam se solidno, sigurno to nisam podnijeo lako, pokušao sam odraditi dobru vožnju. Treba odraditi nekoliko poboljšanja ali sretan sam što vidim da je vrijeme zaista dobro” dodao je Svindal.

Sutra su na redu:

 Veleslalm Ž. Aspen, CO (USA) (1. vožnja : 18:00 h CEV), (1. vožnja 10:00 h Lokalno)
                                                           (2. vožnja : 21:00 h CEV), (2. vožnja 13:00 h Lokalno)

 Spust M. Lake Louise, (CAN) Trening, (19:30 h CEV), (11:30h Lokalno)

 

(balkania-info.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *