Eurosong Za 2016. godinu prijavljene 43 zemlje

ŠERUJ / ?

Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope koje će se 2016. godine održati u Stockholmu imat će veliki broj učesnika. Do sada su prijavljene 43 zemlje, a broj učesnica je jednak kao 2008. i 2011. godine.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina, kada je veliki broj država otkazivao nastupe na Eurosongu, najviše zbog finansijske krize, takmičenje 2016. godine vraća se na velika vrata. To potvrđuje veliki broj učesnica koje su do sada prijavile svoj nastup.

Tako se Bosna i Hercegovina vraća nakon tri godine pauze, a našu zemlju će predstavljati Fuad Backović Deen i Dalal Midhat-Talakić, uz violončelisticu Anu Rucner.

Osim BiH, povratak na veliku scenu Eurosonga najavila je i Ukrajina nakon jednogodišnje pauze. Među zemljama povratnicama na Eurosong su i Hrvatska i Bugarska.

Zanimljivo je da nakon prošlogodišnjeg premijernog nastupa Australija učestvuje i na narednom takmičenju u Stockholmu. Osim toga, učešće su prijavile i sve države iz regije.

U januaru će biti održan žrijeb za dvije polufinalne noći, a karte za dva polufinala i finalnu noć su u prodaji od danas.

Izvor: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *