Snimio policajce kako su primali mito, snimak iz Viteza koji je postao hit na internetu (VIDEO)

ŠERUJ / ?

Na ‘Youtubu’ smo pronašli jedan zanimljiv video koji je postavio jedan dečko iz Viteza kraj Zenice, pogledajte o čemu se radi.

20. juna 2013. godine oko 20 sati, zaustavljeni smo na izlazu iz Viteza, Federacija Bosne i Hercegovine, od strane saobraćajne policije radi upaljenih maglenki. Klasični scenario: izvođenje iz auta, pokazivanje saobraćajnog prekršaja, zatim odvođenje dalje od očiju i ušiju drugih putnika automobila, zastrašivanje ogromnim novčanim kaznama, i oduzimanjem vremena, uzimanje mita, i na kraju, ironično, upute o ponašanju i zakonima u saobraćaju.
Većina građana BiH, ali i regiona je bar jednom preživjela sličan scenario.
Ovaj video nije objavljen da opravda počinjeni prekršaj (ako ga je bilo, jer iskreno nezam da li su upaljene maglenke po danu prekršajno djelo), već da ukaže na mito i korupciju policijskih službenika, što je zasigurno krivično djelo.
Cilj ovog videa je također da ohrabri građane da svojim mobilnim telefonima snimaju ovakve i slične radnje mita i korupcije, u policiji, na šalterima javnih ustanova, i na svakom drugom mjestu, i bar da na taj način, ukažu na problem u društvu. (Tekst iz opisa klipa ovog momka koji je sve snimao)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *