SKANDAL U OSNOVNOJ ŠKOLI Učenici snimali o. s. svojih vršnjaka i navijali

ŠERUJ / ?

Učenici osmog razreda jedne novobeogradske osnovne škole imali su oralni seks pred cijelim odeljenjem na času hemije, saznaje Informer.

Ovaj nezapamćen skandal dogodio se u decembru, kada je učenica oralno zadovoljila svog školskog druga u trenutku dok su čekali da nastavnica hemije dođe na čas.

Nastavnici i direktor ove škole pokušavali su da zataškaju cijeli slučaj, ali nisu u tome uspjeli jer su roditelji đaka insistirali da se stvari istjeraju na čistac i da prosvjetne vlasti pod hitno nešto preduzmu.

Navijali i snimali

– Rekli su nam da je njihova drugarica iz odjeljenja pred svim učenicima oralno zadovoljila dječaka iz osmog četiri, koji je ušao na čas kada je vidio da je nastavnica hemije izašla iz učionice i nije se vraćala čitavih pola sata. Djeca su bila u šoku! Neka su se pravila da ne vide šta se dešava, neki su navijali, a ima i onih koji su sve snimali svojim mobilnim telefonima. Naša djeca su dugo ćutala o svemu, a onda su, jedno po jedno, počeli da nam pričaju šta se desilo u školi. Nakon što smo sve saznali, više nemamo mira… Jednu djevojčicu roditelji su već ispisali iz škole, a i drugi razmišljaju da učine isto – pričaju za Informer roditelji učenika osmog razreda ove novobeogradske škole.Roditelji učenika koji su prisustvovali pravom porno-filmu u školskoj učionici kažu da su bili šokirani kada su im djeca ispričala šta se dogodilo na času hemije.

Oni kažu da ih je najviše pogodilo to što su nastavnici i direktor škole pokušali da zataškaju cijeli slučaj.

– Naši predstavnici u Savjetu roditelja ispričali su nam da se na Nastavničkom veću raspravljalo o seks-skandalu koji se desio na času, ali da je direktor škole, kao i većina nastavnika, insistirao da se cijela priča zataška. Jedan nastavnik je čak izjavio: “Pa šta dižete toliku buku, seks je zdrav.” Djevojčica i dječak koji su upražnjavali oralni seks pred cijelim odeljenjem nekoliko dana nisu dolazili u školu, oni i njihovi roditelji su potom negirali da se sve to desilo, i nikom ništa. Smatramo da je nedopustivo da se ovaj slučaj gurne pod tepih jer se plašimo šta bi u tom slučaju bilo sljedeće. Prosvjetne vlasti moraju pod hitno nešto da preduzmu kako bi istina izašla na vidjelo – upozoravaju roditelji.




Postupak u toku
Direktor ove škole kaže za Informer da je u toku postupak koji bi trebalo da pokaže šta se zaista desilo na času hemije.

– Postupak je u toku, pokušavamo da utvrdimo šta se zaista desilo! O svemu smo obavjestili Ministarstvo prosvjete, policiju, Školsku upravu, kao i Tim za prevenciju nasilja u školama. Đaci koji se pominju kao akteri ovog nemilog događaja dali su izjave u kojima tvrde da se ništa nije desilo… Ali to tek treba da utvrde oni čiji je to posao. U skladu s tim preduzećemo dalje korake – ističe direktor ove škole.