NOVI AERODROM U ISTANBULU Zapošljeno više od 13.000 radnika iz 16 zemalja

ŠERUJ / ?

Na radovima na trećem aerodromu u Istanbulu, čija bi prva etapa trebala biti završena početkom 2018. godine, angažirano je više od 13.000 ljudi iz 16 zemalja.
Sama gradnja aerodroma, koji zauzima površinu od 41,5 hektara, bit će realizirana u četiri faze.

Ekipa Anadolu Agency (AA) iz zraka je snimila kako izgleda ovo grandiozno gradilište. Radovi na nekoliko različitih lokacija izvode se istovremeno i ubrzano kako bi rok izgradnje bio ispoštovan.

Na gradnji aerodroma angažirani su radnici iz Turske, a od stranog osoblja iz 15 zemalja, najviše je radnika iz Vijetnama i Pakistana. Pored toga, radnici upravljaju sa približno tri hiljade teških mašina. Prema podacima o broju radnika i korištenoj opremi, ovo gradilište je jedno od najvećih na svijetu.

U sklopu trećeg aerodroma nalazit će se prostrani parkinzi, trgovački centri, hoteli, vjerski i drugi objekti.

Do aerodroma i s aerodroma putnici će moći putovati različitim vrstama prevoza kao što su metro, brza željeznica i autobusi.

Na novom aerodromu bit će zastupljen takozvani “zeleni koncept”, odnosno u čekaonicama za putnike neće biti postavljene plastične biljke.

Istanbul trenutno ima dva velika aerodroma, Ataturk i Sabiha Gokcen, a cilj izgradnje trećeg aerodroma je rasterećenje zračnog saobraćaja u metropoli.

Foto: Anadolija / Vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *