Hrvatska: Zbog psa Švrće žele mu oduzeti kuću u Bjelovaru

ŠERUJ / ?

Dio ovršenih, koji su dobili ovrhe na zahtjev Veterinarske stanice, živi od socijalne pomoći, a zbog duga za cijepljenje veterinarska stanica želi im uzeti jedini dom

 

 

Gotovo stotinu Bjelovaraca dobilo je ovrhu na zahtjev Veterinarske stanice zbog cijepljenja pasa. Zlatko Huseinović (59), osnivač Facebook grupe “Ovršeni od Veterinarske stanice Bjelovar”, kaže da su većinom pod ovrhom ljudi lošijeg imovinskog stanja.

Huseinović je kao nezaposleni dao cijepiti psa i tada dogovorio da će 125 kuna uplatiti kad bude imao novca. Njihova kućnog ljubimca su cijepili 2011. i 2012. Jedanput na račun tada nezaposlene supruge, a drugi put je račun ispostavljen njemu. Supruga Ana je svoj dug, koji je u međuvremenu narastao na 1800 kuna, platila prije neki dan, a suprug nije, pa su im se zbog toga upisali na nekretnine.

– Na Facebooku smo osnovali grupu kako bismo se zaštitili od samovolje i guljenja kože – kaže Huseinović i dodaje kako je odvjetnica, u konkretnom slučaju Vesna Jakovljević, koja zastupa Veterinarsku stanicu, zgrnula golem novac na njima. Zlatko je dogovorio da dug otplaćuje na rate i još mu je ostala jedna.

Upisali se na sve nekretnine

Njegov susjed, umirovljeni branitelj Zlatko Forić (52), u još većem je dugu od Huseinovića. Njega zbog cijepljenja kućnog ljubimca Švrće terete za 5200 kuna. Isto tako su mu se upisali na sve nekretnine, koje, prema njegovoj procjeni, vrijede oko 400.000 kuna. Kao teški dijabetičar, pet puta na dan si daje inzulin.

– Da sam znao da će nam biti ovako nakaradno postavljena država, ne bih stao u njezinu obranu nego bih sjedio i grijao se uz toplu peć, a ne povlačio se po rovovima. Dug nemam namjeru platiti, pa neka mene i obitelj izbace na ulicu. Hvala im na svemu – kazao je ogorčeni Forić. Dodaje kako je već prije zbog cijepljenja psa platio 1302 kune i nema više namjere “debelim guskama mazati vrat”. Stevo Dekalić i njegova žena u istom su problemu zbog cijepljenja tri kokoši i deratizacije. Kaže kako mu se godinama nitko iz Veterinarske stanice nije javljao, a dug od prije 12 godina, koji je iznosio manje od 200 kuna, sad je u ovršnom postupku došao na vrtoglavih 3000 kuna, koje nema jer žive od 950 kuna socijalne pomoći, a supruga mu je bolesna.

Ovrha za udomljene pse

Posebno teško je Franji Virovcu, koji se kreće pomoću štaka, prima 800 kuna socijalne pomoći te živi u klijeti od 12 četvornih metara. Prije 11 godina u vinogradu je našao dva psa, koja je udomio.

– Psi su me pratili. Naišli su veterinari, cijepili ih i tek prije pet godina je stigla ovrha na pokretnine. Na zakazano ročište sam ovršitelje čekao pred klijeti, ali nisu došli. Zatim je došlo rješenje u kojem su tvrdili da me nije bilo doma. Zakazana je dražba i jedini moj dom koji vrijedi 6100 kuna će mi oduzeti zbog duga koji je narastao na 3100 kuna – kaže Virovac. Dodajući kako nema drugog izlaza osim omče oko vrata.

Pročitajte više vijesti iz rubrike Šokantno!.

 

Izvor: 24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *