Želite zdrav život? “Mjerite” svoju težinu svakog dana

ŠERUJ / ?

Mnogim ljudima koji žele izgubiti na težini vaga je najveći neprijatelj. Međutim, ova metalna stvarčica može biti i saveznik u toj borbi, kao i pomoći u fizički i psihički zdravom životnom stilu, tvrdi Talia Koren za Elite Daily.

Koren predstavlja svoje iskustvo u kojem je bila na mnogo dijeta, a vaga joj je predstavljala jednu od najvećih noćnih mora. Vagala se samo kad bi bila toliko nezadovoljna svojim izgledom i željela da se motivira na promjenu, ili kada je znala da će vaga pokazati zadovoljavajući broj kilograma.

Međutim, to nije funkcionisalo. Nakon mnogo pokušaja Koren je shvatila da joj vaganje svakog dana može pomoći da bolje shvati svoje tijelo i mijenja ga kako želi.

Koren tvrdi da joj je vaganje svakog dana pomoglo da se više ne boji vage te da broj koji na njoj vidi sada i posmatra samo kao broj koji ne određuje njenu vrijednost. Isto tako navodi da je svjesnija promjena u svom tijelu jer vidi da joj težina varira tokom mjeseca, bazirano na menstrualnom ciklusu i drugim faktorima.

Još jedna dobra strana svakodnevnog vaganja je ta što promjene na tijelu može uočiti čim se dese te tako ako vidi broj koji joj se ne sviđa, može početi raditi na malim životnim promjenama koje će je vratiti u formu prije nego joj se težina poveća još više.

Koren na kraju kaže da je svjesna da vaganje svakog dana nije za svakoga te da na neke ljude neće ostaviti tako pozitivne rezultate kao na nju. Međutim, za mnogo ljudi, ovo bi mogao biti način da bolje upoznaju svoje tijelo i da prevaziđu strah od brojeva na vagi.