Vječno pitanje: Koja je prosječna dužina penisa…

ŠERUJ / ?
Veličlina penisa je vječna neiscrpna tema, kako za muškarce, tako i žene. Ova tema zna biti izuzetno zabavna, ali i uzrok anksioznosti za mnoge muškarce koji sumnjaju da su “obdareni”.
Prosječna dužina penisa će vas najvjerovatnije iznenaditi, budući da se ne radi o dužini koju ste očekivali.

Šta je zapravo prosjek?

Nedavni presjek različitih studija o ovoj temi u kojim je ispitano više od 15.000 muškaraca iz različitih zemalja i svih nacionalnosti, pokazao je kako je prosječna dužina penisa u erekciji 13,2 centimetra.

Da, najvjerovatnije ste očekivali nešto više.

Kroz različite studije se zapravo pokazalo kako je prosječna dužina penisa sve između 10 i 16 centimetara i u ovu kategoriju spada 90 posto muškaraca.

Šta žene preferiraju?

Nedavno istraživanje sa UCLA-a pokazalo je kako žene preferiraju penise od 15 cm. Ono što su pak stavile ispred veličine su vještine u krevetu, privlačnost, inteligencija, osobnost, hemija itd.

Uputiti ženama pitanje o tome koliko im je veličina penisa kod muškaraca bitna, zapravo je identično tome kad biste muškarce pitali da izaberu partnericu isključivo na osnovu veličine grudi.

Pitanje je prilično površno, budući da su za dugoročnu vezu između dvije osobe mnogo važniji drugi elementi, poput osobnosti i kompatibilnosti, što uveliko zavisi od njihovih karaktera i ide mnogo dublje od samog izgleda.

Dakle, da li je veličina zaista važna?

Ukoliko u obzir uzmemo kako je prosječna dužina (dubina) vagine od 7 do 10 cm, onda “impozantne” brojke koje govore o veličini muškog penisa ne znače mnogo, budući da seks sa partnerom koji ima veliki penis za brojne žene zna biti prilično bolno iskustvo.

Još jedna stvar, većina žena će se složiti da, kada govorimo o veličini, veću ulogu igra obim penisa, te da je ovo zapravo mnogo važnije za seksualno zadovoljstvo i postizanje orgazma.

(klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *