Ovo su pet načina da izbijelite zube…

ŠERUJ / ?

Tretmani za izbjeljivanje zuba danas su dostupni u svim stomatološkim ambulantama, a imati blistav bijeli osmijeh danas je san svakog čovjeka.

Ukoliko nemate dovoljno novca ili ne želite da to za vas rade profesionalci, mi vam donosimo pet jednostavnih načina da zube izbjelite kod kuće, uz pomoć prirodnih sastojaka.

Soda bikrabona – Ova metoda izbjeljivanja poznata je od davnina. Pomješajte jednu kašiku sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog sirćeta. Mješavinom nježno izmasirajte zube, a potom ih operite pastom. Postupak nemojte ponavljati češće od jednom sedmično.

Jagode – Čitavom, polovinom jagode ili zgnječenom jagodom istraljajte zube. Zahvaljujući enzimima koje sadrže, jagode izbjeljuju zube i uklanjaju naslage. Budući da sadrže šećer, nakon izbjeljivanja sa jagodama zube obavezno operite pastom.

Banana – Kora banana može izbijeliti zube. Unutrašnju stranu kore prislonite na zube i nježno ih istrljajte. Banana sadrži minerale poput magnezija, kalija i mangana koji se apsorbuju u zube i čine ih bjeljim. Ovaj postupak možete ponavljati do dva puta dnevno po dva minuta.

Kurkuma – Kurkuma može da pomogne da se oslobodite žutih površina sa zuba. Na mokru četkicu za zube stavite 1/8 kašike kurkume u prahu i operite zube kao i obično. Neka kurkuma ostane na zubima 3-5 minuta, isperite i onda redovno operite zube pastom za zube.

Kokosovo ulje – Operite zube mješavinom od ¼ kašike kurkume u ​​prahu i 1/8 kašike kokosovog ulja. Potrudite se da ova mješavina ostane na zubima pet minuta prije ispiranja. Kada završite, operite zube kao što to obično radite.