Najbolja klinika za transplataciju kose…

ŠERUJ / ?

Sigurno najčešće pitanje koje se postavlja je koliko transplantacija kose košta. Želja je mnogih da imaju kosu, samo je cena ta koja obično igra veoma vaznu ulogu u izboru ordinacije ili klinike za vašu intervenciju. Kako bi bili upućeni u način kako se odredjuje cena transplantacije kose, evo nekih stvari na koje treba da obratite pažnju.

IZBOR LEKARA

Lekar je taj koji sprovodi intervenciju. Prvi korak je naći iskusnog, posvećenog lekara sa dobrom reputacijom koji se bavi isključivo transplantacijom kose ili transplantacija kose predstavlja najveći deo njegove hirurške prakse. Ovi lekari obično imaju više iskustva, više operisanih pacijenata i posvećeni su usavršavanju iz samo ove oblasti medicine. Pored toga, lekari koji se bave isključivo ili najvećim delom transplantacijom kose imaju uigrane timove asistenata koji su obučeni za ovu delikatnu proceduru i često je obavljaju. Klinike koje obavljaju jednu proceduru mesečno nemaju obično dovoljno uigrane ruke koje će obavljati intervencije. Veoma važno je da li je lekar akreditovan od Svetskog udruženja lekara koji se bave transplantacijom kose (International Society of Hair Restoration Surgery – ISHRS).

Pored odredjenog kredibiliteta koje ovo udruženje obezbedjuje, ono takodje održava redovne edukacije, pristup najnovijim stručnim časopisima, a jednom godišnje održava se kongres koji okuplja eminentne stručnjake da prezentuju najnovija dostignuća iz ove oblasti medicine. Lekari koji su članovi udruženja su pod stalnim nadzorom udruženja kako bi se transplantacija kose obavljala po najvišim etičkim i profesionalnim standardima. Veoma je važno da pronadjete kliniku koja ima i dostupne terapije za lečenje opadanja kose jer to pokazuje da je klinika sveobuhvatna u ovoj oblasti medicine.