Kako dosegnuti najveću sreću?

ŠERUJ / ?

Šta sve donosi sreću? Teško ćete čuti dva potpuno ista odgovora! Svako ima svoju definiciju sreće, svakome je nešto drugo izvor sreće. Svako ima svoju ljestvicu stvari koje ga usrećuju i one su poredane po važnosti, a ta važnost nije za svakoga ista.

Ono što vas čini srećnima ne mora činiti srećnim vašeg najboljeg prijatelja, porodicu ili partnera. No, što onda uistinu donosi ultimativnu sreću?

Slijedite svoje srce

Prvo pravilo života ispunjenog srećom i radošću: učinite svoje srce srećnim. Koliko god racionalan vaš um bio, on je uvijek u interakciji sa osjećanjima.

Koliko god analizirali i premišljali se, duboko u sebi već znate svaku odluku. Sve što radite, radite sa ljubavlju. Zanemarite sve što se protivi vašim principima i zbog čega se ne osjećate prijatno.

Saznajte kako privući više sreće u život!

Dopustite da vas vode osjećaji

U savremenom svijetu je sve automatizovano, prepuno informacija i dezinformacija. Ne znamo čemu vjerovati, što uzeti s rezervom, važemo svaku misao, svaki korak i odluku. Koliko vaša sreća zavisi od one što kaže društvo? Koliko vaša sreća zavisi o činjenicama koje su naučno dokazane?

Ako niste uspjeli pronaći svoju sreću, tražićete ju u svemu ostalom osim u sebi. Ponekad se jednostavno prepustite osećajima i dopustite da vas oni vode. Čak i ako pogrešite, bićete srećni jer ste napravili ono što vam je vaš instinkt nalagao da napravite.

Provjerite kada treba slušati intuiciju!

Počnite da vežbate jogu

Osobe koje nikada nisu probale jogu uistinu ne znaju što propuštaju. Joga vas oslobađa. Opušta tijelo i pomaže umu da se oslobodi negativnosti. Čim počnete s jogom, osjetićete njene prednosti.

Joga je osmišljena tako da se izvodi u potpunom skladu sa tijelom. Nema tog pokreta koje vaše tijelo ne može napraviti i koje mu nije prirodno. Prepustićete kontrolu svom tijelu, a um će se konačno umiriti. Jer kada tijelo radi, um miruje.

Isprobajte jogu za opuštanje!

Meditirajte

Uz adekvatnu meditaciju vaše tijelo i um će početi zaceljivati. Svijest će se probuditi. Život će postati lijep, čak i onda kada je daleko od savršenstva. Svako biće zaslužuje sreću, zaceljenje i moć kontrole nad sobom. Meditacija vam upravo to omogućava.

Vrijeme je da vježbate svoj um i naučite njime upravljati. Vrijeme je da preuzmete kontrolu nad mislima. Meditacija se praktikuje vjekovima, a ljudi koji ju praktikuju svakodnevno osjećaju sklad i mir – dva važna faktora sreće.

Pročitajte vodič kroz meditaciju za početnike.

Sreća je jednaka iskrenosti, ljubavi i istini

Ako želite svoj život ispuniti srećom, počnite sada. Koliko god da imate vremena pred sobom, nemate ga dovoljno. Živite onako kako ste oduvjek željeli da žive. Podstičite ljubav, iskrenost i istinu. To svi cijene, a vi ćete se osjećati kao da ste oslobođeni.

Odbijte laž, mržnju, podmuklost, proračunatost, manipulaciju i sve ostalo što čini današnjeg modernog čoveka. Zaboravljamo što su vrline, a što mane. Ne postoji uzalud stara izreka koja govori – budite promjena koju želite da vidite u svijetu!

 

Izvor: centarzdravlja.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *