Goraždanska škola rukometa na utakmici Lige šampiona u zagrebačkoj Areni

ŠERUJ / ?

Mladi rukometaši Goražda, njih oko 50 iz svih selekcija, pioniri, juniori i kadeti sa trenerima borave u Zagrebu gdje im je domaćin proslavljeni rukometaš Senjanin Maglajlija, inače porijekom iz Goražda i jedan od zlatnih “Dječaka sa Drine”.

Danas su dječaci iz kategorije 2000. godište savladali prvaka Hrvatske, ekipu “Dugo selo”, potvrdio je za Klix.ba predsjednik MRK Goražde Nasko Krajišnik.

Inače mladi rukometaši nagrađeni su putovanjem na utakmicu Lige šampiona, koja se u okviru 8. kola rukometne Lige prvaka odigrala između PPD Zagreba i Flensburga (23:30) u zagrebačkoj Areni, a osim toga obišli su Arenu, uživali u vrhunskom rukometu, te imali priliku da razgovaraju sa igračima Zagreba.

“Utisci su fenomenalni, naravno, ali ovo je zapravo bila nagrada za njih, za njihov trud, a i želja i cilj kluba je da afirmiše školu rukometa ‘Dječaci sa Drine’. Ranije smo obezbijedili svu neophodnu opremu, trenerke i dresove koji su namjenski rađeni za njih. U kratkom roku smo učestvovali u brojnim turnirima.

Sada je došlo vrijeme nagrade za njihov trud tako da su dobili priliku da upoznaju svoje rukometne idole na utakmici Lige šampiona, jer to je i za njih sigurno motiv više da treniraju i da rade. Temelj goraždanskog rukometa u narednih nekoliko godina biće ovi dječaci”, kazao je Nasko Krajišnik, predsjednik MRK Goražde.

On dodaje da odlazak ne bi bio moguć bez velike podrške domaćih kompanija, prvenstveno Preventa iz Goražda te kantonalne vlade i drugih sponzora dok je Senjanin Maglajlija sa svoje strane također bio odličan domaćin i dječacima i njihovim trenerima, Damiru Marevcu, Tariku Žigi, Harisu Jamaku i Nerminu Đani.

Posebna radost je, ističe, prilika da odmjere snage sa prvakom Hrvatske, a iako nije bila najvažnija, pobjeda koju su ostvarili, dala im je dodatni motiv da napreduju.

Izvor:klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *