Direktor Applea Tim Cook nagovijestio dolazak novog MacBooka

ŠERUJ / ?
Zaljubljenici u Appleove uređaje su se nadali da će kompanija iz Cupertina na nedavno održanom događaju uz novi iPhone predstaviti i novi MacBook, ali se to nije dogodilo. Međutim, moguće je da na novi laptop nećemo morati dugo čekati.

U emailu koji je direktor Applea Tim Cook poslao kupcu se može naslutiti da kompanija radi na novom MacBooku.

Jedan od posjetitelja stranice MacRoumors je poslao email Cooku te izrazio razočaranje zbog manjka vijesti o novom Macu, a pitao je i da li se kompanija “udaljava” od Mac linije. Uskoro je dobio odgovor, a Cook je napisao da “voli Mac”, kao i da mu je kompanija “veoma posvećena” te da korisnik prati sljedeća dešavanja.

Dolazak novog Maca je neizbježan, no, pitanje je kada će se to dogoditi. Najnovije informacije govore da bi novi MacBook Pro i MacBook Air sa USB-C portovima mogli ugledati svjetlo dana već u oktobru, kao i da kompanija radi na poboljšanim iMac modelima sa novim AMD grafičkim čipovima.

Spekuliše se da će novi MacBook Pro biti tanji od aktuelnog te da će imati OLED touch traku iznad tastature, koja će sadržavati neke funkcije. Također, govori se i o integrisanoj Touch ID tehnologiji, koja će omogućiti brzo logovanje skeniranjem otiska prsta.