Cijelo Sarajevo na nogama: “Plavi orkestar” priredio spektakl na otvorenom (FOTO)

ŠERUJ / ?

Popularna grupa “Plavi orkestar”, u sklopu turneje “Everblue live 2017”, poklonila je večeras koncert u Sarajevu koji će zasigurno dugo ostati u sjećanju svima onima koji su dio jedinstvenog muzičkog događaja.

Da je riječ o koncertu koji se dugo čekao u glavnom gradu BiH, najbolje svjedoči podatak da se ispred Vječne vatre okupilo hiljade posjetilaca, koji istinski uživaju u najvećim hitovima neprevaziđenog “Plavog orkestra”.

Saša Lošić, frontman grupe, koncert je otvorio pjesmom “Djevojka iz snova”, nakon čega su svirali “Kad ti ljubav ime prozove”, za koju je Loša rekao da je pjesma za sve one kojima je slomljeno srce i koje prijatelji tješe, a potom i ostale hitove koje je publika dočekala s oduševljenjem.

Da je Sarajevo večeras centar dešavanja, govori i činjenica da je neposredno prije koncerta, koji još uveliko traje, a nakon projekcija filma “Vozač”, upriličen i spektakulrani vatromet koji je označio kraj 23. Sarajevo Film Festivala. Odlična atmosfera ispred Vječne vatre, o kojoj svjedoče fotografije našeg fotoreportera, najbolje oslikava Sarajevo koje je večeras “na nogama”..