SVI U ŠOKU KAD SU ČULI: Zbog ovoga je dječak (11) skočio s prozora pravo u smrt?!

ŠERUJ / ?

Nakon što je školsko zvono označilo kraj časa i po izlasku nastavnice iz razreda, dječak je ušao u učionicu i drugarima zaprijetio da će iskočiti kroz prozor. Kako oni ovu prijetnju nisu shvatili ozbiljno, dječak je otvorio prozor i bacio se kroz njega. U Bihaću je jučer bio Dan žalosti. Ovo je odlučio gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijaševića, nakon smrti dječaka Alana Hodžića (11) i Dine Selimovića (19).
Hodžić je u ponedjeljak pao sa prozora drugog sprata Osnovne škole Prekounje Bihać, dok je Selimović preminuo u Kantonalnoj bolnici Bihać usljed teških povreda koje je zadobio prije nekoliko dana u teškoj saobraćajnoj nesreći.

ZATVORENA ŠKOLA. Škola Prekounje prekjučer je bila zatvorena. Učenici, ali i svi uposlenici bili su u šoku. Dječakov otac Jasmin Hodžić najviše. Ovaj nekadašnji direktor gradske Gimnazije kaže da mu ništa nije jasno.

Da li je on sam skočio ili se okliznuo, vjerujte, ni nama nije jasno. Ne znam još šta se tačno zbilo, kaže Jasmin Hodžić, koji se prije nekoliko godina sa porodicom vratio iz Kanade kako bi živjeli i radili u BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila nakon časa odjeljenske zajednice, tokom koje su učenici učestvovali u jednoj društvenoj igri. Stradali dječak je, navodno, nakon što je izgubio u igri zaplakao. Nakon što je školsko zvono označilo kraj časa i po izlasku nastavnice iz razreda, dječak je ušao u učionicu i drugarima zaprijetio da će iskočiti kroz prozor. Kako oni ovu prijetnju nisu shvatili ozbiljno, dječak je otvorio prozor i bacio se kroz njega.

S druge strane, postoji verzija priče po kojoj su djeca tražila Wi-Fi signal od kafića prekoputa, nagnuvši se van prozora. U jednom je trenutku navodno Alanu ispao mobitel nakon čega je on pao za njim. Ipak, sve ovo treba provjeriti…

NASTAVAK ISTRAGE. Portparol policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić nam je kazao da je utvrđeno da nije bilo nasilja, da dječak nije gurnut, nego da se radi o nesretnom slučaju.Prekjučer je nad tijelom dječaka obavljen pregled, tokom kojeg je utvrđen lom kostiju glave, jer je sa prozora pao na desnu stranu glave, zadobivši povrede od kojih je podlegao. Istraga treba biti nastavljena i u narednim danima.

(Doznajemo.com)