Pogledajte ovih 10 zanimljivih činjenica o Bermudskom trouglu

ŠERUJ / ?

Za Bermudski trougao su skoro svi čuli. Gotovo da nema osobe koja ne zna za ovaj dio naše planete, a isto tako gotovo nema mornara i pilota koji pri kretanju kroz ovo područje nisu dobro otvorili oči.

Neki spominju magnetizam, neki gasove, Atlantidu, gusare i vanzemaljce, a mi vam na jednom mjestu objedinjujemo neke od najčešćih misterija koje okružuju Bermudski trougao.
Mi smo za vas izdvojili par zanimljivih činjenica :

– 6 mornaričkih bombardera SAD je nestalo 1945. godine, kao i spasilački timovi koji su poslati da spasu posade. Pre nego što je 27 muškaraca nestalo, pilot je putem radija izvestio komandu da sve izgleda čudno, čak i okean.

– Brod Kristofera Kolumba plovio je mirnim vodama Bermudskog trougla 1492. godine kada je primjetio čudna očitavanja na kompasu kao i vatrenu kuglu na nebu.

– Tokom prošlog vijeka u Bermudskom trouglu je izgubljeno 1.000 života, a svake godine u prosjeku nestanu 4 aviona i 20 brodova.

– Brus Gernon tvrdi da je izgubio 28 minuta nakon što je proletio kroz oblačni tunel koji je promijenio tok vremena. Avion je nestao sa radara da bi se potom pojavio u Majami Biču.

– Svjetla aviona Irvinga Riversa primjećena su 2 kilometra od zemlje 1978. godine, ali je on bukvalno u trenutku ispario dok je pažnja kontrolora na trenutak bila skrenuta na druge stvari.

– Ispod morskog dna Bermudskog trougla zarobljenei su visoki nivoi metana. Kada se jedan od tih gasnih džepova oslobodi, u stanju je da podigne gustinu vode i može da potopi brodove na površini.

– Zmajev trougao predstavlja duplikat Bermudskog trougla u Pacifičkom okeanu. Proglašen je opasnom zonom 1950. godine kada je 700 mornara nestalo za svega 2 godine.

– Pojedini vjeruju da se ispod Bermudskog trougla skriva izgubljeni grad Atlantida i da njegovi energetski kristali ometaju rad kompasa i radara.

– 306 osoba je izgubljeno kada je brod mornarice SAD USS Kiklop nestao 1918. godine. To je najveći gubitak života koji je mornarica zabilježila van borbe.

– Baza za testiranje SAD pod nazivom AUTEC, poznata kao i pomorska Zona 51, nalazi se blizu Bermudskog trougla i u njenoj zoni navodno su primjećeni brojni neidentifikovani leteći objekti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *