Identifikovane prve žrtve terorističkog napada na koncertu u Parizu

ŠERUJ / ?

Među prvim žrtvama koji su identifikovani nakon terorističkog napada u Parizu su Britanci, Valentin Ribeta, učenik srednje škole i Nick Aleksander

Valentin Ribeta je učenik srednje škole iz Londona, a za vrijeme terorističkog napada nalazio se u dvorani Batalcan, na koncertu heavy metal grupe Eagles of Death Metal.

Saopćenje za javnost izdala je škola koju je Ribeta pohađao, u kojem su istakli žaljenje zbog zločina koji se dogodio.

Još jedan Britanac je identifikovan kao žrtva napada u koncertnoj dvorani Batalcan. Riječ je o Nicku Aleksanderu, koji je radio kao prodavač.

“Sa ogromnom tugom objavljujemo da je u napadu u Parizu za vrijeme koncerta poginuo naš Nick. On je bio najbolji prijatelj kojeg ste mogli imati. Umro je radeći posao koji je

Do sada identificirane žrtve napada su Amerikanci, Britanci, Tunižani, Rumuni, Šveđani, kao i jedan Hrvat. Napadi su izvršeni u tri kordinirane akcije, a na belgijskoj granici su uhapšene tri osobe koje se povezuju sa napadom u Parizu.

Poginulo je 129 osoba, 352 osobe su povrijeđene a 99 ih se nalazi u kritičnom stanju.

Francuski predsjednik Francois Hollande obišao je bolnicu Saint-Antoine u Parizu u kojoj je smješten veliki broj povrijeđenih osoba koje su se nalazile na koncertu u dvorani Batalcan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *