Pronađena nestala djevojčica nakon 5 dana

Poslije petodnevne potrage policija je sinnoć pronašla Maju Maksić (16) iz Svilajnca u Despotovcu. Njen nestanak prijavili su roditelji u ponedjeljak 29. avgusta.

maj
Ona se nalazi u Policijskoj stanici u Despotovcu. Živja je i zdrava, ne znamo gdje je i kod koga bila.
Današnji pritisak medija doprinio je da Maja bude pronađena, ko zna da li bi bila pronađena – rekao je kratko njen brat Milan.

Roditelji nestale djevojčice kažu da je ona u ponedjeljak oko podneva izašla iz porodične kuće u ulici Janka Veselinova da baci smeće u obližnji kontejner. Međutim, Maja je umjesto da se vrati ušla u parkirani automobil, roditelji su potrčali za njom da je zaustave, ali nisu uspjeli ni registraciju da vide. Od tada joj se gubi svaki trag. Maja je prošle godine bježala do kuće i policija je pronašla u Beogradu.

Šestočlana porodica Maksić Dragan, Dragana, Maja, Marjana, Milan i Marko žive u stambenom kontejneru od tridesetak kvadrata i to je neadekvatno za život. Dugo su živeli kao podstanari, da bi poslije poplave u maju 2014 godine postali problem jer nisu imali smještaj. Pokušali smo da im pomognemo preko organizacije Help, da im se sagradi kuća, ali nisu imali adekvatan plac. Kada je njihova baka prenijela plac na oca porodice akcija Helpa je bila završena – kažu u Centru za socijalni rad.

Maksići su korisnici su Centra za socijali rad i riječ je o romskoj porodici.
(Blic.rs)

Comments

comments