Milan Popović nastavlja borbu za sina pa je napao Severinu: ‘Ta žena pati od sindroma zlonamjerne majke’

ŠERUJ / ?

Bivši partner Severine Kojić podržao je Hrvatsku udrugu za ravnopravno roditeljstvo, i za Hrvatske medije je zjavio kako mu teško pada razdvojenost od sina, za što krivi kako Severinu, tako i sistem koji joj to dozvoljava.




Popović smatra kako sa sinom provodi premalo vremena.
– Jedan dan ste ili u putu ili se upoznajete ponovo, niste se dugo vidjeli. Jedan dan ste zajedno, treći dan dijete već osjeća taj rastanak, ako mu je bilo lijepo s vama. Već osjeća da se mora vratiti nazad kod roditelja s kojim živi. Već je tužan što se rastaje od vas zato što će svako dijete uvijek jedanko volljeti i jednog i drugog roditelja”, rekao je Popović.
Smatra kako je za njegovu situaciju kriva Severina, ali i sistem koji joj dopušta takvo ponašanje. Kako bi nešto promijenio, Popović je jučer dao podršku Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo koji traži da se u Obiteljski zakon unese odredba prema kojoj će se zajednička roditeljska skrb određivati na prijedlog jednog od roditelja, a ne oba.

“Hoću podržati ne samo ovu udrugu, već i sve druge udruge u Hrvatskoj koje zastupaju isti cilj, a to je ravnopravno roditeljstvo”, rekao je Popović.

Severinu je optužio da pati od sindroma takozvane zlonamjerne majke u procesu razvoda tj. rastave, pojasnivši što to znači.

“Uskraćuju viđanje, ograničavaju susrete i druženja, na sve moguće načine pokušavaju oca spriječiti da uživa u tom provođenju vremena sa svojim djetetom ako dođe u priliku da provodi vrijeme sa svojim djetetom”, kaže Popović, koji tvrdi kako je lažno prijavljen za nasilje u porodici.

“Nikada nisam bio agresivan, prijetio, psovao. Nikada. Ja imam lažnu kaznenu prijavu za nasilje u porodici. Niko me nije nazvao po pitanju ove prijave. Ko je pročitao, vidio je da je ovo čista glupost”, kaže Popović.

‘Kralj bakra’ smatra kako je i centar za socijalnu skrb zakazao kada su u pitanju prava očeva.

“Dijete se nije htjelo odvojiti od mene i prijeći dadilji. Zvao sam centar za socijalnu skrb, a socijalna radnica mi je rekla da sam neodgovoran otac jer nisam u stanju objasniti svom djetetu da mora ići majci. Druga mi je rekla da moram objasniti trogodišnjem djetetu da postoji presuda”, ispričao je Popović.

Severina i Popović prekinuli su 2013. godine. Ona je sad udana za Igora Kojića, a Aleksandar živi s njima u Zagrebu.
Izvor :
(azramag.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *